'Uniqlo opent eerste winkels in België'

De Japanse moderetailer Uniqlo opent binnenkort zijn eerste winkels in de Benelux. Dat meldt de Gazet van Antwerpen op basis van verschillende bronnen. De eerste twee filialen worden naar verwachting in Antwerpen en Brussel geopend.

In Antwerpen is een bouwvergunning ingediend voor een grote verbouwing van het huidige winkelpand aan de Meir, waar nu een filiaal van New Yorker is gevestigd. Het is nog niet bekend wanneer de winkel geopend wordt.

Uniqlo opende in 2001 het eerste Europese filiaal in Londen, waarna de voorgaande jaren ook winkels in Frankrijk, Rusland en Duitsland volgden. In Nederland is de Japanse retailer, die vaak met Zara wordt vergeleken, nog niet actief. De modeketen kijkt naar echter alle grote Europese steden als mogelijke locatie voor flagshipstores, zegt ceo Berndt Haupton van Uniqlo Europa.

De winkels in Europa zijn vooralsnog een succes, zegt Haupton tegen FashionUnited. De omzet groeit niet alleen door een uitbreiding van het winkelbestand, maar ook op identieke basis. “Dat maakt ons een uitzondering in Europa”, aldus de ceo.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!