‘Karstadt moet tientallen winkels sluiten’

De Duitse warenhuisketen Karstadt gaat waarschijnlijk twintig tot dertig van zijn 83 vestigingen sluiten. Daarnaast vervalt bijna een kwart van de zeventienduizend banen, meldt het Duitse blad Bild.

De winkels werden onlangs nog voor een euro overgenomen door de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko. Hij nam het verliesgevende concern over van miljardair Nicolas Berggruen, die Karstadt vier jaar geleden kocht nadat het failliet ging.

De verliezen bij de Duitse warenhuisketen blijven echter aanhouden. De raad van commissarissen komt donderdag bijeen om een reorganisatieplan door te nemen, dat nog dit najaar uitgevoerd moet worden. Uiterlijk in 2017 moeten de resterende winkels weer winst maken.

Karstadt heeft net als concurrent Kaufhof te kampen met teruglopende bezoekersaantallen, schrijft Het Financieele Dagblad. Samen beschikken zij over 180 winkels, terwijl er volgens retailexpert en voormalig Karstadt-manager Gerd Hessert van de Universiteit Leipzig slechts ruimte is voor vijftien premiumwarenhuizen en 25 citywarenhuizen. De twee partijen zijn volgens hem aangewezen op een fusie, terwijl ze zich meer op digitalisering van de winkels en online verkoop moeten richten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends