Marks & Spencer terug naar Scandinavië

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer opent dit najaar zijn eerste winkels in Finland en Noorwegen. In totaal komen er zeven vestigingen in Finland en acht in Noorwegen, meldt RetailWeek.

Op 9 oktober wordt in Helsinki een flagshipstore met circa drieduizend vierkante meter vloeroppervlak geopend, in samenwerking met franchiseorganisatie S Group. Binnen twaalf maanden komen daar zes winkels bij, verspreid door het land. Marks & Spencer beschikte tussen 1999 en 2001 al over een winkel in Finland, destijds met een andere franchisepartner.

De eerste winkel in Noorwegen opent in november in Oslo. Net als de zeven andere vestigingen wordt dat een foodwinkel. Daarvan heeft de Britse retailer er ook een aantal in Nederland, voornamelijk in tankstations van BP. Marks & Spencer heeft verder een flagshipstore in Den Haag, terwijl de tweede in Amsterdam in 2016 geopend wordt.

Marks & Spencer wil tot 2017 250 nieuwe winkels in het buitenland openen. Daarmee moet het omzet- en winstaandeel van de internationale winkels met respectievelijk 25 en veertig procent toenemen. Voor de geplande internationale expansie ligt de focus vooral op India, China, Rusland, het Midden-Oosten en West-Europa.

Bij de internationale uitbreiding wil het concern van de Nederlandse ceo Marc Bolland gebruikmaken van een bricks en clicks-aanpak. Daarbij opent Marks & Spencer flagshipstores in belangrijke steden, die worden bijgestaan door M&S Food-winkels en een compleet online assortiment.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!