D-reizen in financiële problemen

Reisbureauketen D-reizen sluit de komende jaren tientallen vestigingen in ons land. De organisatie duikt dit jaar diep in de rode cijfers, zegt topman Will van den Hoogen in De Telegraaf. “Volgend jaar moeten we orde op zaken stellen om gezond de toekomst in te kunnen gaan.”

D-reizen gaat vanaf 1 januari met VakantieXperts verder onder de paraplu van het Duitse concern Raiffeisen Touristik Group (RTG). Ook de overgenomen winkels van Globe en Thomas Cook worden onderdeel van de nieuwe organisatie met de naam D-RT Groep.

De reorganisatiekosten die daarbij komen kijken wil de reisorganisatie dit jaar afschrijven, waardoor volgens Van den Hoogen rode cijfers geschreven worden. Daarom zijn onder meer alle bonussen voor het winkelpersoneel ingetrokken.

Verliesgevende winkels worden ‘zonder pardon’ gesloten, aldus de topman. De reisbureauketen beschikt samen met zijn partners nu over bijna vijfhonderd vestigingen in ons land. Over drie jaar zullen daar nog 350 van over zijn, denkt hij. “Daar heb ik vrede mee, zolang we ongeveer de helft van de Nederlandse reisbureaus in handen hebben.”

In Nederland zijn momenteel circa 1200 reisbureaus gevestigd, ruim de helft minder dan tijdens de hoogtijdagen. De komende jaren zal het winkelbestand door de opmars van het internet nog eens halveren, verwacht Van den Hoogen. D-reizen wil zelf samenwerken met grote onlinespelers als Expedia. De sanering van het winkelbestand kost volgens de topman mogelijk een paar honderd banen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!