Albert Heijn test staande caissières

Kassamedewerkers van een Albert Heijn-filiaal in Hoofddorp voeren hun werk bij wijze van proef staand uit. De supermarktketen test deze nieuwe manier van werken al sinds juli. In februari wordt de pilot geëvalueerd, zegt een woordvoerder van moederconcern Ahold tegen Distrifood.

Albert Heijn zoekt uit of er met staande caissières meer service geboden kan worden. “We bekijken of de caissière op deze manier beter contact maakt met de klant, omdat er nu steeds op ooghoogte wordt gecommuniceerd”, aldus de zegsman.

De medewerkers kunnen daarnaast meedraaien met de klant, stelt hij. “Denk aan de manier waarop medewerkers in een kledingwinkel klanten helpen, daar zou je het mee kunnen vergelijken.”

Tijdens de pilot wordt ook bekeken of de caissières niet te veel belast worden. Daarom wordt volgens de woordvoerder onder meer naar de mogelijke verzwaring van de werkzaamheden voor het personeel gekeken. “Daarom bekijken we gedurende deze test ook of het goed is om de lengte van de diensten aan te passen.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends