‘Autoverkoop herstelt licht in 2015’

De verkoop van zowel personenauto’s als lichte bestelwagens zal volgend jaar licht toenemen. Dat verwachten brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging op basis van uitgebreid onderzoek. Volgend jaar zullen er 400 duizend personenauto’s worden geregistreerd en zal de teller bij lichte bestelwagens uitkomen op 53 duizend stuks.

“Er zijn allerlei signalen dat de economie en het consumentenvertrouwen weer aan het groeien zijn. Dat moet toch een keer zijn effect gaan hebben op autokopers'', aldus een woordvoerder van BOVAG tegen NU.nl. Onduidelijkheid over hoe het autobelastingstelsel er vanaf 2016 uit gaat zien, maakt het opstellen van een goede prognose echter lastig. Een nieuw fiscaal regime vanaf 1 januari 2016 zou van grote invloed kunnen zijn op de autoverkopen in de tweede helft van 2015.

Momenteel liggen de verkoopcijfers een stuk lager dan vorig jaar. Tot en met september zijn er in dit jaar ruim 284 duizend nieuwe auto’s verkocht, tegen ruim 301 duizend nieuwe exemplaren in dezelfde periode in 2013. Voor het laatste kwartaal van 2014 geldt dat het aanschaffen van een kleine auto nog relatief gunstig zal uitpakken. Met name dat type auto’s wordt komend jaar behoorlijk duurder door de hogere BPM-tarieven die in het Herfstakkoord van vorig jaar zijn afgesproken en vanaf 1 januari 2015 gelden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!