‘Merendeel aanbod Tom Kabinet is illegaal’

Tom Kabinet moet verboden worden omdat de meeste tweedehands boeken die er te koop zijn een illegale herkomst hebben. Dat stelde de Nederlands Uitgeversverbond (NUV) woensdag tijdens een spoedappèl voor de Amsterdamse rechter, meldt NRC Handelsblad.

Uit een steekproef blijkt volgens de NUV dat bij veel e-books het watermerk ontbreekt, wat zou betekenen dat consumenten het product zelf hebben gemaakt. Daarnaast zijn er titels te vinden die nooit als e-book zijn uitgegeven. Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm stelt daarnaast dat er ‘zware gebruikers’ van het onlineplatform zijn die er honderden e-books aanbieden en soms meerdere exemplaren van een titel. “Alleen daaruit blijkt al dat de boeken niet door de aanbieder zelf zijn aangeschaft.”

Gebruikers die ineens veel e-books uploaden worden volgens Tom Kabinet om uitleg gevraagd. "Je kunt niet uitsluiten dat het gebeurt, maar als je illegaal e-books wilt verkopen ga je niet naar Tom Kabinet waar je traceerbaar bent via je bankrekeningnummer", zegt advocaat Dick van Engelen. De rechter doet op 23 december uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!