‘Slechte data mondt uit in een slechte klantenservice’

In omnichannel retailing draait alles om het leveren van het juiste product op het juiste moment via het juiste kanaal. Daarvoor heb je data nodig, zegt voormalig Tesco-directielid Helen Crooks in het decembernummer van RetailTrends. “Als die data niet goed zijn, mondt dat uit in een slechte customer service.”

Crooks werkte tot oktober bij Tesco als Group customer data director en sprak op het congres Big Data in Retail. Veel retailers onderschatten volgens haar nog altijd de waarde van data, omdat ze het lastig vinden er een concrete waarde aan te koppelen. “Retailers weten van al hun mensen en hun vrachtauto’s wat ze kosten, wat ze doen en wat ze opleveren, maar dat weten ze niet van hun data.”

Hoewel data volgens haar één van de belangrijkste assets van de retailers vormen, worden ze niet als zodanig behandeld. Een groot probleem daarbij is dat de data opgesloten zitten in verschillende silo’s. Iedere afdeling beheert volgens haar zijn eigen data zonder zicht te hebben op de waarde die data voor andere afdelingen kan hebben.

Ook Tesco kampt nog steeds met silo’s, doordat de retailer bijvoorbeeld niet alleen actief is in food en fashion maar ook bancaire diensten levert en eigenaar is van film- en tv-aanbieder Blinkbox. “Als je meer wilt weten over consumenten, moet je starten met het creëren van links tussen alle datasets”, stelt zij.

In RetailTrends 12 meer over de moeilijkheden en mogelijkheden van data, met extra aandacht voor loyaltyprogramma’s. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!