‘EBay krimpt personeelsbestand in met tien procent’

EBay overweegt om tien procent van zijn banen te schrappen waardoor ruim drieduizend arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van bronnen rondom het concern. 

Het grootste deel van de mogelijke ontslagen zou vallen in de PayPal-divisie. Het Amerikaanse e-commerceplatform maakte in september bekend zijn betaaldochter af te stoten. De operationele kosten worden hierdoor lager, wat een overname aantrekkelijker zou maken. Volgens de zakenkrant gaan er al langere tijd geruchten dat eBay zich voorbereidt om overgenomen te worden door een grotere etailer. 

Toch is het afstoten van de PayPal-divisie opmerkelijk, aangezien de strategie van concurrenten Amazon en Apple het tegenovergestelde is. Zij hebben onlangs aangekondigd een betaalsysteem te willen ontwikkelen waarmee gebruikers van de iPhone direct aankopen kunnen doen op Amazon. EBay heeft momenteel 33.500 medewerkers. Volgens de bronnen is eBay aan het onderzoeken of er ook bezuinigd kan worden zonder banen te schrappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!