'2theloo kan ’s werelds grootste retailer worden'

Toiletwinkelketen 2theloo kan in het aantal vestigingen uitgroeien tot de grootste retailer ter wereld. Dat zegt medeoprichter Almar Holtz in Het Parool. “Starbucks, Burger King, noem maar op, alle grote jongens willen met ons praten.”

2theloo beschikt inmiddels over bijna tweehonderd filialen in winkelcentra, benzine- en treinstations en andere hightrafficlocaties in veertien landen. In eerste instantie wilde de formule een toiletwinkel in alle belangrijke winkelstraten. “Maar dat werkt helemaal niet, dat merkten we al snel.”

De retailer tekende onlangs een overeenkomst met de Franse spoorwegen om tussen 2015 en 2017 ten minste 44 vestigingen in de grootste treinstations te openen. 2theloo is ook al actief in stations in Polen en Spanje, zegt Holtz. In Nederland zijn de NS-stations nog te vergeven en hij hoopt daar goede kans op te maken vanwege die ervaringen.

In ons land kampt 2theloo met concurrenten die het concept hebben gekopieerd, stelt hij. Hij had hen makkelijk voor de rechter kunnen slepen. Maar in een business waar alles om details draait, blijft 2theloo volgens Holtz daardoor scherp. “Nederland is een klein land, de markt raakt snel verzadigd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!