'Einde verhaal voor Mexx in België'

Het faillissement van de Belgische dochterbedrijven van Mexx betekent het einde van de kledingketen bij onze zuiderburen. Dat zegt vakbondsafgevaardigde Eddy Willems van BBTK tegen VRT. “Het ging al jaren zeer slecht.”

De Belgische dochterbedrijven werden dinsdag failliet verklaard, nadat eerder het Nederlandse moederconcern en de Duitse vestigingen op de fles gingen. Mexx kampte door de hevige concurrentie op de Europese markt met teruglopende verkoopcijfers. In België leidde dat tot flinke schulden, zegt persmagistraat Frank Vennekens. Zo staat er voor meer dan een miljoen euro aan sociale lasten open.

Curator Valère Vereecke stelt juist dat Mexx in België winstgevend was. Doordat het failliete hoofdkantoor sinds het faillissement  geen kleding meer leverde kwam de Belgische tak in de problemen. De winkels blijven in ieder geval tot en met maandag open om de voorraad te verkopen. Twee overnamekandidaten hebben zich inmiddels bij Vereecke gemeld, maar het is niet duidelijk of zij slechts enkele winkels of de hele keten willen doorstarten.

Hoewel vakbondsafgevaardigde Willems uitgaat van het einde van Mexx in België, hoopt hij dat de curator een doorstart kan bewerkstellingen. De winkels zijn volgens hem namelijk op toplocaties gevestigd, terwijl er zo’n tweehonderd mensen bij Mexx in België werken. “Het is heel belangrijk dat de mensen aan het werk kunnen blijven.”

Mexx beschikt in België over negen eigen winkels, vijftien binnen warenhuisketen Inno en een outletwinkel in Maasmechelen. Wereldwijd beschikt de onderneming van het Amerikaanse private equitybedrijf The Gores Group over meer dan driehonderd winkels in vijftig landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!