HelloFresh rolt afhaalnetwerk uit naar België

HelloFresh bezorgt zijn maaltijdboxen naast ons land voortaan ook in Vlaanderen en Brussel. “We bezorgen hier op één avond in de week”, aldus oprichter Maartje Frederiks onlangs tijdens het VEDIS New Retail Champions Event.

De bestellingen worden elke maandag tussen half vijf ’s middags en half elf ’s avonds afgeleverd in het noordelijke deel van het land, blijkt uit de Belgische website van HelloFresh. ‘Helaas leveren we (nog) niet in Wallonië’, aldus de etailer. De tweetaligheid van dit gebied vormt voor veel etailers een drempel om te expanderen.

Eind 2015 wil de etailer één procent van de Benelux bedienen, aldus Frederiks. “Dat komt neer op 75 duizend bezorgde boxen op weekbasis.” Het grootste struikelblok bij het realiseren van die ambitie zijn supermarkten, stelt ze. “Ondanks de groei van de markt van versboxen bestelt maar één tot twee procent van de Nederlandse consumenten zijn boodschappen online. Circa 98 procent haalt zijn boodschappen nog altijd bij de stenen supermarkt.” Schaalvergroting is volgens Frederiks het middel om de positie van HelloFresh te verstevigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!