‘Nederland aan kop met contactloos betalen’

Het aantal contactloze betalingen groeit in ons land het snelst van heel Europa. Het aantal contactloze transacties is gegroeid met 274 procent, stelt MasterCard op basis van eigen cijfers.

In december vonden er in ons land meer dan anderhalf miljoen contactloze transacties plaats. Dat is een groei van meer dan 125 procent ten opzichte van de novembermaand, aldus MasterCard. Consumenten rekenen vooral kleine bedragen op deze wijze af. Van alle contactloze betalingen is 74 procent voor aankopen onder de zeven euro.

Daarnaast neemt het aantal transacties met een creditcard of debitcard toe in winkels. Voor beiden signaleert het betaalbedrijf een toename van circa acht procent. Het aantal online betalingen met een creditcard steeg met veertien procent ten opzichte van 2013.

Contactloos betalen werd in 2014 in Nederland geïntroduceerd en inmiddels kunnen consumenten bij meer dan 55 duizend winkels en bedrijven terecht voor deze betaalvorm. Onder meer H&M, Blokker en Spar faciliteren de betaalmethode al, terwijl komend jaar waarschijnlijk bijna tachtig procent van de betaalterminals hiertoe geschikt worden. Wereldwijd kunnen consumenten met hun smartphone afrekenen bij meer dan 2,8 miljoen winkellocaties. Dat is 79 procent meer dan vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!