‘Mexx staat vlak voor doorstart’

Kledingketen Mexx wisselt waarschijnlijk per 1 februari van eigenaar en staat daarmee vlak voor een doorstart. Dat schrijven curator Frits Kemp en interim-ceo Herman Hovestad in een brief aan het personeel, meldt Het Financieele Dagblad.

Volgens de partijen is er een koper gevonden die ‘zowel vanuit financieel als strategisch oogpunt door alle betrokkenen (en zeker door ons) als de beste optie wordt gezien'. De naam van de koper wordt niet genoemd, omdat de definitieve koopovereenkomst nog niet is gesloten. Naar verwachting gebeurt dat op 1 februari, aldus Kemp en Hovestad. De curator moet eerst toestemming hebben van betrokken partijen voordat het concern kan worden verkocht. Dat komt doordat bepaalde rechten en voorraden van de kledingketen zijn verpand.

De koper heeft volgens hen ‘plannen om grote delen van de onderneming voort te zetten, met veel winkels en aanmerkelijk behoud van de werkgelegenheid, ook in het buitenland'. Omdat het leveranciers, de bank, afnemers en werknemers het faillissement niet hadden verwacht, werd het proces in aanloop naar een doorstart ‘ernstig bemoeilijkt’, stellen Kemp en Hovestad. “De doorstart kende geen enkele voorbereiding.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!