V&D: ‘Banken draaien geldkraan niet dicht’

V&D ontkent dat ING, ABN AMRO en Rabobank de warenhuisketen per 1 februari geen krediet meer zouden verstrekken. De Telegraaf meldde zaterdag dat de banken niet langer bankgaranties wilden geven, waardoor een faillissement onafwendbaar zou worden.

De warenhuisketen laat weten met de banken in gesprek te zijn over ‘de toekomstige kredietfaciliteit’. “Het gaat om het maken van nieuwe langetermijnkredietafspraken”, aldus een woordvoerder van V&D. Zolang de gesprekken gaande zijn, doet het concern geen verdere uitspraken.

Het noodlijdende V&D probeert met verschillende maatregelen waaronder een loon- en huuroffer zijn toekomst veilig te stellen. Vastgoedeigenaar IEF Capital eist echter dat de keten zijn winkels in de Amsterdamse Kalverstraat, Utrecht, Den Haag en Maastricht leeghaalt als er geen huur wordt betaald. De gedwongen loonsverlaging van het personeel roept eveneens veel weerstand op.

De warenhuisketen is sinds 2010 in handen van investeringsmaatschappij Sun Capital. Die is bereid 40 miljoen euro extra in de onderneming te investeren als andere betrokken zoals banken de gevraagde bijdrage leveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!