‘PLUS weert concurrentie met nepwinkel’

PLUS houdt in Soesterberg een voormalig filiaal met een minimale voorraad open om de komst van een andere supermarkt te weren. Dat zegt pandverhuurder Putman tegen RTV Utrecht.

Een andere partij zou belangstelling hebben voor het winkelpand, maar PLUS blokkeert in zijn eigen belang de komst van een nieuwe supermarkt, aldus de vastgoedorganisatie. "Dit is verschrikkelijk slecht, ook voor het dorp." Putman is bezig met juridische stappen. De supermarktketen heeft nog een huurcontract voor vier jaar voor het pand.

PLUS heeft onlangs een nieuwe winkel betrokken in Soesterberg, op steenworp afstand van het oude filiaal. In de oude winkel staan volgens dorpsbewoners nauwelijks producten of winkelwagens en er kan alleen worden afgerekend bij pinkassa’s. “Het is heel onduidelijk waar daar nu precies gebeurt. Er lopen amper mensen”, aldus inwoners tegen de lokale omroep.

PLUS heeft voor het pand een buurtsuperconcept ontwikkeld, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. "Dit is nieuw voor ons en we vullen dit zo goed mogelijk in. Hier zijn de nodige investeringen mee gemoeid, naast het feit dat wij personeel hebben aangetrokken." Deze week wordt de winkel voorzien van nieuwe communicatieuitingen. Daarnaast wil de supermarktketen volgens de woordvoerder het huurcontract voor het pand afkopen. "Dit is echter door de eigenaar afgewezen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!