'Albert Heijn komende maand online in België'

Albert Heijn heeft een Belgische webwinkel gelanceerd, die in maart officieel geopend wordt. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd op basis van bronnen in de markt. De supermarktketen zelf laat weten over twee weken met een mededeling te komen.

Moederconcern Ahold maakte afgelopen november al bekend dat Belgische consumenten vanaf 2015 online boodschappen kunnen bestellen bij Albert Heijn. Er wordt momenteel achter de schermen hard gewerkt om de eerste pick-up points klaar te maken voor gebruik, meldt de retailer op zijn Belgische website. Klanten kunnen zich daar alvast inschrijven voor de mogelijkheid om boodschappen online te reserveren.

Albert Heijn heeft inmiddels drie afhaalpunten aan de webwinkel toegevoegd. Daaronder zijn afhaalpunten in de supermarkten in Lokeren en Gent en een standalone pick-up point in Antwerpen. Op de website zijn geen verwijzingen te vinden naar het thuisbezorgen van online boodschappen.

Albert Heijn startte in 2011 bij onze zuiderburen en beschikt inmiddels over 28 vestigingen in Vlaanderen. De doelstelling van de supermarktketen is om er tegen 2016 vijftig te hebben.