Bruna bouwt eigen ‘all you can read’-platform

Bruna heeft de afgelopen maanden een eigen systeem ingericht dat onbeperkt lezen mogelijk maakt. Nu zoekt de winkelketen vijftig deelnemers voor een gebruikerstest van dit zogenoemde Bliyoo. “Terwijl hier en daar beperkte abonnementen opduiken en lange termijnaankondigingen van zogenoemde all you can read-concepten worden gedaan, hebben wij in stilte gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen platform”, aldus algemeen directeur Fred Zeegers.

De deelnemers krijgen in de gratis testperiode de beschikking over minimaal vijftig e-books en e-magazines, waarna Bruna het platform verder inricht naar de wensen van de gebruikers. Deze testperiode duurt maximaal drie maanden, waarna het ook duidelijk wordt hoeveel het all you can read-abonnement gaat kosten.

De abonnementsprijs is volgens de retailer onder meer afhankelijk van de lopende gesprekken met de uitgevers. Bruna wil er met de prijsstelling van Bliyoo naar eigen zeggen voor zorgen dat auteurs ‘een redelijke betaling’ ontvangen.

Bilyoo komt beschikbaar als app voor zowel iOS- als Android, waardoor de boeken en tijdschriften op een smartphone, tablet, PC of laptop zijn te lezen. Het platform is ontwikkeld door partner Push2Tablet, dat eerder al Bruna Tablisto voor de aankoop van e-books en e-magazines uitwerkte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!