Wat deze week verder voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op Reuters, BuzzFeed, The New York Times, Huffington Post en Internet Retailing.

Voor Amazon
De angst voor Amazon zit er dik in bij onze oosterburen. Zeker nu die Amerikanen ook hun bezorgdienst voor boodschappen naar Duitsland willen brengen. REWE is daarom als een gek aan het investeren in zijn online activiteiten, voordat Amazon er met de markt vandoor gaat.
Bron: Reuters http://reut.rs/18hVogT

Overstapservice
Target weigert om in navolging van onder meer Walmart en T.J. Maxx zijn minimumlonen te verhogen. UltraViolet is daarom een petitie gestart om de retailer te dwingen. Tot die tijd moet er geshopt worden bij Walmart, laat de vrouwenbeweging weten in online advertenties.
Bron: BuzzFeed http://bzfd.it/1HRyAAX

Identiteitscrisis
McDonald’s verkeert in zwaar weer, dat is inmiddels wel duidelijk. Jarenlang introduceerde de fastfoodketen nieuwe producten als salades en gesneden appel, die de heimwee onder zijn vaste bezoekers naar de BigMac en Franse frietjes deed vergroten. Maar nu wil McDonald’s daadwerkelijk de kieskeurige eters aantrekken. Kan de keten zowel goedkoop zijn als kwaliteit bieden?
Bron: The New York Times http://nyti.ms/19gyp75

The place to go
Een zwembad in een winkelcentrum? Het kan in Canada. De West Edmonton Mall heeft zelfs het grootste indoor golfslagbad ter wereld. En dat is nog niet alles: er zijn nog acht redenen om naar de West Edmonton Mall te gaan.
Bron: Huffington Post http://huff.to/1Bdk68I

De connected binnenstad
Niet alleen in Nederland wordt naar 2020 toegeleefd. De zogenoemde Digital High Street Advisory Board heeft in het Verenigd Koninkrijk een vijfjarenplan ontwikkeld om de fysieke winkelstraat online te krijgen.
Bron: Internet Retailing http://bit.ly/1EaEyJJ