WE Fashion weerspreekt geruchten uit België

WE Fashion ontkent plannen te hebben om in België winkels te sluiten en personeel te ontslaan. De vakbond LBC-NVK stelt dat de Nederlandse modeketen van minstens tien procent van de medewerkers af wil, maar dat is volgens WE Fashion onjuist.

De keten zoekt volgens LBC-VNK-secretaris Lieveke Norga naar een manier om het hoofd boven water te houden. Eerder dit jaar zijn een tiental administratieve functies vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem naar Utrecht verplaatst. Daarbij is volgens de vakbond afscheid genomen van de Belgische personeelsdienst en boekhouding.
WE Fashion zou in twee maanden tijd afscheid hebben genomen van vijf procent van het personeel. Voor de komende zes maanden is volgens de vakbond een verdere reorganisatie gepland.

WE Fashion stelt echter te investeren in een omnichannelstrategie, waarbij het winkelnetwerk gecombineerd wordt met een e-commerce- en mobiel platform. Dat veranderingsproces vergt volgens het concern structurele ingrepen in de organisatie, maar houdt niet in dat er plannen bestaan voor een ‘ingrijpende herstructurering, sluiting van winkels of structurele afvloeiing van medewerkers’.

De Nederlandse retailer zegt wel continu te bekijken hoe de productiviteit van het personeel in de winkels beter in lijn kan worden gebracht met andere landen en de veranderende markt. De bijna vierhonderd werknemers zouden zich echter geen zorgen hoeven te maken over hun baan.

WE Fashion beschikt over 26 vestigingen bij onze zuiderburen. De retailer is in totaal met zo’n 230 winkels actief in zeven Europese landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!