‘V&D is oneerlijk over loonmaatregel’

Ceo John van der Ent draait de V&D-werknemers een rad voor ogen ten aanzien van het voorgenomen loonoffer. Dat zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Handel naar aanleiding van een interne nieuwsbrief die zondag is verstuurd.

Van der Ent laat het personeel weten dat hij ‘vanaf nu het hele en eerlijke verhaal wil vertellen in de media’. Daarbij hoort volgens de ceo het aangepaste voorstel om de salarissen met vier procent te verlagen.

V&D is daarmee echter niet eerlijk, aldus Suijker. De retailer rept tijdens bijvoorbeeld personeelsbijeenkomsten niet over het eerdere loonoffer van 5,8 procent, terwijl die ingreep nog steeds de eerste voorkeur van V&D is, stelt hij. “Dat blijkt uit de dagvaarding voor het spoedappèl die wij eind vorige week van V&D hebben ontvangen.” Pas als de rechter de oorspronkelijke looneis opnieuw afwijst wil de retailer in gesprek over een aangepast voorstel. Suijker wijst erop dat verder overleg over een eventuele aanpassing van de arbeidsvoorwaarden wat de bonden betreft daarom is opgeschort tot na het hoger beroep.

De ceo benadrukte onlangs opnieuw dat het loonoffer noodzakelijk blijft, omdat de loonkosten nog altijd te hoog zijn. Het imago van de warenhuisketen heeft echter deuken opgelopen omdat er ‘te Amerikaans’ gecommuniceerd is over het loonoffer, erkent Van der Ent. “Maar het is nog niet te laat om het schip te keren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!