​De schatkist van Beverwijk

Architect: Liong Lie Architects
Fotografie: Hannah Anthonysz

De Goudstraat maakte al ruim dertig jaar deel uit van het winkelgebied, maar het werd tijd voor de juweliers om hun producten in alle pracht en praal te etaleren, aldus De Bazaar. In de Goudsouk met een vloeroppervlak van vijftienhonderd meter die zondag officieel zijn deuren opende, moet dat het geval zijn.

jxp3xqpfpfj.jpg (800×533)

De werkzaamheden voor de winkelruimte startten vorig jaar. De Bazaar kondigde toen een investering van vijf miljoen euro aan in de uitbreiding van de markthal, waar de Goudsouk onderdeel van uitmaakt. De Goudsouk ligt qua ontwerp tussen een goudklomp en een grot met schatten. De wanden van het pand zijn voorzien van 1850 goudkleurige panelen, die het zonlicht weerkaatsen. 's Avonds zorgt de verlichting tussen de panelen een letterlijk schitterend schouwspel.

wtsnkyswhti.jpg (800×1200)

wknv3km1rye.jpg (800×533)

Ook de binnenkant van de souk moet de glans van de verkochte producten benadrukken. Daarom is de vloer bewerkt met 170 meter aan ledverlichting, terwijl in het plafond een sterrenhemel is gemaakt door middel van 462 strategisch geplaatste ledlampjes. Klanten kunnen hier bij twintig juweliers sieraden van verschillende edelmetalen aanschaffen en laten repareren, of naar eigen ontwerp een sieraad door de edelsmeden laten maken.

yoke2jvxpnc.jpg (800×535)

z7qhxpsbfzh.jpg (800×531)

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in