V&D betaalt miljoen euro voor ‘free riders’

V&D loopt een miljoen euro aan besparingen mis door de rechtszaken die enkele verhuurders hebben aangespannen. De warenhuisketen wordt daardoor gedwongen alsnog de volledige huur over te maken. Dat meldt RTL Z.

V&D kwam in februari met het merendeel van zijn pandeigenaren tot een akkoord over een huurverlaging, dat 24 miljoen euro oplevert als de keten op 1 juli nog bestaat. V&D kortte daarop ook de huurders die geen handtekening onder het akkoord hadden gezet, om ‘free riders’ te voorkomen. Vier verhuurders van in totaal zes panden kwamen daar echter tegen in opstand.

De warenhuisketen werd in twee rechtszaken inmiddels veroordeeld tot het betalen van het volledige huurbedrag. Een faillissementsaanvraag van Komen Vastgoed werd weliswaar afgewezen, maar daarbij moest V&D beloven het volledige huurbedrag over te maken als de andere rechtszaken werden verloren. Uit een analyse van de juridische stukken door RTL Z blijkt dat de verwachte huurbesparing tussen februari en juli daardoor niet 24, maar minder dan 23 miljoen euro bedraagt.

V&D is inmiddels in hoger beroep gegaan om de huurkorting alsnog door te voeren. Daarnaast probeert de retailer te besparen op loonkosten. Het gewenste loonoffer strandde echter eveneens in een kort geding, dat door de vakbonden was aangespannen. Ook tegen die uitspraak ging V&D in beroep.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends