Knijter bundelt ‘toffe shops en labels’ online

Knijter is een verkoopplatform gestart voor winkels, webshops en beginnende labels. Daarvoor komen alleen ‘toffe’ winkels en merken met producten ‘die met liefde zijn gemaakt of uitgekozen’ in aanmerking, laat oprichter Marij Aafjes weten aan RetailNews.

Aafjes was als oprichter betrokken bij webshopportal Flavourites, dat in 2013 een eigen winkel opende. Die is inmiddels weer gesloten, omdat die vanwege een te kleine doelgroep niet levensvatbaar was. “We hebben de deelnemers van Flavourites Store gevraagd om met ons mee te gaan, maar behalve aan webshops bieden we ook plek aan fysieke winkeliers en labels”, vertelt ze aan Twinkle.

Voor deze partijen is het volgens haar steeds lastiger om online vindbaar te zijn, door het enorme aanbod aan webshops en de concurrentie van grote spelers als Amazon en Zalando. Knijter zorgt voor de deelnemende retailers en merken voor het online verkoopkanaal en de vindbaarheid. Consumenten rekenen daarbij alle aankopen in één keer af, waarna de bestelling achter de schermen gesplitst wordt. “Het inpakken en verzenden doen de verkopers zelf”, aldus Aafjes. De bestellingen, verzendkosten en retouren worden iedere week afgerekend.

Door de relatief kleinere partijen samen te voegen wil Knijter profiteren van schaalvoordelen zoals een goede vindbaarheid en kortingen bij PostNL, de inkoop van verpakkingsmaterialen, productfotografie en certificering bij Thuiswinkel.org.

Daarnaast kunnen de retailers en merken hun producten via Knijter bij Amazon in Duitsland te koop aanbieden. Ze betalen het verkoopplatform een instapvergoeding, maandelijkse fee en vijftien procent commissie bij iedere verkoop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!