​Hornbach ziet personeel naar eerste Bauhaus vertrekken

Hornbach probeert via een juridische procedure personeel tegen te houden dat wil overstappen naar branchegenoot Bauhaus. Bauhaus opent eind november in Groningen de deuren van zijn eerste bouwmarkt in ons land.

Een bedrijfsleider van Hornbach wil na twaalf dienstjaren aan de slag bij Bauhaus, maar loopt daarbij tegen een concurrentiebeding in zijn contract aan. Het beding is billijk, stelt advocaat Barbara Doull van Hornbach tegen RTV Noord. “Eén jaar lang mag de werknemer niet binnen een straal van dertig kilometer rondom Groningen bij een concurrent aan de slag." De bedrijfsleider heeft bij de rechter een verzoek ingediend om het concurrentiebeding te vernietigen of deels te schorsen. Over twee weken is de uitspraak.

Een andere werknemer van Hornbach maakt binnenkort eveneens de gang naar de rechter omdat hij naar Bauhaus wil, aldus de advocaat van de bedrijfsleider. Een vestigingsmanager heeft de overstap naar de Duitse doe-het-zelfketen reeds gemaakt.

Bauhaus startte eind vorig jaar met de bouw van zijn eerste vestiging in ons land. De keten heeft al langer plannen voor Nederlandse bouwmarkten, maar stuit op veel verzet van lokale overheden. De Raad van State moest bijvoorbeeld de bezwaren tegen de vestiging in Groningen van tafel vegen. Bauhaus aast de komende jaren op tien tot twaalf bouwmarkten in ons land, liet een woordvoerder eerder al weten aan RetailNews. Bauhaus is momenteel in zeventien Europese landen actief met in totaal meer dan 250 winkels. Circa de helft daarvan is te vinden in Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!