​Amazon helpt Nederlandse start-ups op weg naar kapitaal

Amazon gaat vanuit zijn Haagse kantoor start-ups in ons land helpen bij het vinden van financiering. “Voor jonge bedrijven is het in Nederland moeilijker om in contact te komen met durfinvesteerders dan in de VS", zegt cto Werner Vogels in De Financiële Telegraaf.

Amazon denkt dankzij zijn 'reusachtige ecosysteem' jonge it-bedrijven te kunnen koppelen aan internationale investeerders. “We hebben gezien dat in Nederland veel veelbelovende techbedrijven zijn. De nieuwe Facebook kan hier zomaar vandaan komen."

Door start-ups te helpen aan groeigeld hoopt Amazon hen binnen te halen als gebruiker van zijn clouddiensten. “Nederlandse bedrijven zijn daar al ver mee", aldus Vogels. Amazon biedt met zijn Web Services (AWS) bedrijven de mogelijkheid om onder meer data te analyseren. Partijen waaronder Unilever, Royal Dutch Shell en PostNL werken met AWS. Onlangs werd bekend dat de e-commercegigant in Den Haag zijn eerste kantoor in Nederland gaat openen. Ons land biedt Amazon strategische voordelen vanwege de goede infrastructuur en positie als 'poort naar Europa'.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends