​Sportwinkelketen Telstar deels op de fles

Telstar Sports & Fashion heeft voor een deel van zijn twaalf winkels faillissement aangevraagd. De winkelketen heeft negen megastores en drie citystores.

De sportretailer heeft last van de 'economische realiteit', zegt algemeen directeur Monique Koopman tegen het vakblad Sport Partner. Nieuw geopende winkels hadden een langere aanlooptijd nodig voordat ze break-even draaiden. “Dit gaf druk op de liquiditeit en een rem op de verdere expansie." Naast het uitvoeren van kostenbesparingen legt Telstar zich voortaan toe op het megastore-concept. De kleinere citystores in Almelo, Dedemsvaart en Nijverdal gaan daarom dicht. Ook de megastore in Amersfoort gaat op slot. De winkel aan de rand van het centrum blijkt volgens de keten ongeschikt voor het megastore-concept.

In Telstars nieuwe strategie is eveneens geen ruimte meer voor het franchisemodel. Voor de franchisevestigingen in Houten en Deventer is daarom faillissement aangevraagd. “We vertrouwen er op dat in overleg met de curator een doorstart van de franchise-megastores in Deventer en Houten onder eigen beheer van de Telstarorganisatie mogelijk kan worden", aldus Koopman. Daarbij rekent ze erop dat 'vrijwel alle arbeidsplaatsen' behouden blijven.

De keten gaat in eerste instantie het omzetpotentieel van de acht resterende megastores uitbouwen. Daarnaast wordt de bestaande samenwerking met Wehkamp uitgebreid door nieuwe productgroepen aan het assortiment toe te voegen. Desondanks sluit Koopman verdere winkelsluitingen niet uit. Ze wijst erop dat de retailer de komende periode alle aandacht richt op het optimaliseren van de prestaties in de bestaande fysieke winkels en de webshop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!