​Gamma wil stadswinkelconcept verder uittesten

Gamma is met franchisenemers op zoek naar meer testlocaties voor zijn stadswinkelconcept. De retailer wil Gamma Compact in verschillende steden van Nederland testen om te kijken waar die formule het beste aanslaat. Dat zegt Rob Klifman, directeur supply chain management en centrale inkoop bij moederbedrijf Intergamma.

Gamma opende in november in Amsterdam de eerste winkel volgens dit nieuwe concept. Deze pilot is nog maar het begin, laat Klifman weten tegenover Transport & Logistiek. Gamma wil volgens hem vol inzetten op deze formule. “Dan denken we aan enkele tientallen van dergelijke belevingswinkels."

De eerste winkel in Amsterdam is door grotere vrachtwagens te bereiken, maar Gamma heeft locaties op het oog die alleen door kleine vrachtwagens met rolcontainers en pallets bevoorraad kunnen worden. Als er meer winkels van Gamma Compact komen, wordt de bevoorrading volgens de directeur een stuk eenvoudiger. “In dat geval kunnen de grotere Gamma's aan de rand van steden dienen als hubs."

In navolging van Gamma introduceerde Praxis zijn eigen stadswinkelconcept in Amsterdam. Die zogenoemde Praxis om de Hoek krijgt op korte termijn een vervolg in Rotterdam.

Reacties