​Phone House verkocht aan Optie1

Dixons Carphone heeft zijn meerderheidsbelang in de Nederlandse tak van Phone House verkocht. 83 procent van de aandelen zijn overgedaan aan Relevant Holdings, een onderneming die is opgezet door de aandeelhouders van telecomretailer Optie1. Dat hebben de twee partijen vrijdag bekendgemaakt.

Dixons Carphone deed eerder deze maand al de Duitse tak van Phone House van de hand. Destijds wilde het concern nog niet speculeren over een verkoop in ons land. Dixons Carphone blijft na de overname, die waarschijnlijk eind juni wordt afgerond, betrokken als minderheidsaandeelhouder.

De nieuwe eigenaren willen Phone House en Optie1 als 'merken en submerken in de markt handhaven', zegt voorzitter Henk Kamsteeg van de raad van commissarissen. “De Optie1-telecomwinkels zijn daarin hoofdzakelijk in de kleinere plaatsen te vinden en de Phone House-winkels zullen zichtbaar zijn in de grotere steden."

Phone House beschikt over zo'n 250 vestigingen in ons land, maar maakte vorig jaar zomer bekend zo'n vijftig eigen winkels te schrappen bij een reorganisatie. De retailer ging zich meer focussen op samenwerking met andere spelers als Media Markt, de Bijenkorf en Samsung. Alle vestigingen in Makro werden echter onlangs gesloten.

Optie1 heeft over ruim zeventig vestigingen en nam vorig jaar al elf winkels van franchiseketen One Mobility/GSMShop over. Er is volgens de retailer slechts beperkte overlap met de 'retail footprint' van Phone House.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends