​Verkoopactiviteiten van Macintosh 'goed op schema'

Macintosh Retail Groep heeft zijn volledige belang in Nea International verkocht aan Ofa Bamberg. Dat levert het concern naar eigen zeggen een transactieresultaat van circa vijftien miljoen euro op.

Nea International ontwikkelt medische braces en sportbraces, die in samenwerking met andere partijen worden geproduceerd. De Duitse koper is op zijn beurt een producent van medische kousen en bandages. “Met de verkoop van Nea is de eerste transactie gerealiseerd van de drie die op het programma staan vanwege de focus van Macintosh op crosschannel fashionretail in de Benelux", aldus ceo Kurt Staelens.

Ook de verkoop van Kwantum ligt volgens het concern goed op schema. Het verkoopproces van de woonwinkelketen is gestart 'met gezonde interesse van meerdere partijen'. Coo Eric Coorens stelde op het congres What's going on in Retailing?! dat het concern een flinke overnamesom voor Kwantum verlangt, zonder daarbij in te willen gaan op de vraagprijs.

Macintosh laat verder weten dat ook het verkoopproces voor zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk is gestart. De retailer is daar actief met de formules Brantano en Jones Bootmaker, die samen over bijna driehonderd vestigingen beschikken. Macintosh wil het geld van de drie transacties gebruiken om schulden af te lossen en zijn nieuwe strategie en bijbehorende investeringen te bekostigen.

Reacties