Voradius heeft een winkelzoekfunctie uitgebracht die de store locatortool van retailers vervangt. Met deze tool moeten consumenten gemakkelijker de weg naar fysieke winkels vinden, aldus de zoekmachine voor producten bij lokale winkels.

Retailers laten kansen liggen doordat ze een winkelzoeker op hun site gebruiken die niet optimaal functioneert, stelt marketingdirecteur Martijn Jansen. Door de store locator te integreren op hun website moet dat worden verbeterd. Bij deze tool wordt namelijk informatie over de producten en voorradigheid gekoppeld aan een winkel. “Wanneer consumenten eenvoudig en precies kunnen zien of een product op voorraad is, zijn zij eerder geneigd de winkel te bezoeken en het product te kopen.''

De website van Voradius is daarnaast voorzien van een nieuw design, terwijl ook de zoekfunctie is aangepast. “Consumenten kunnen nu veel sneller geholpen worden doordat de nadruk meer op producten ligt dan op winkels", aldus productmanager Sebastiaan Ambtman. Daarbij ligt het zwaartepunt momenteel op de categorieën elektronica en boeken. Het aantal transacties steeg in de eerste week na de lancering naar eigen zeggen met vijftig procent.

Voradius laat consumenten sinds 2013 online zoeken naar producten bij winkels in de buurt, de voorraad checken en producten reserveren. Het platform doorzoekt ruim 850 duizend producten bij circa achttienduizend fysieke winkels in Nederland. Afgelopen sloten onder meer MyCom en Dixons zich aan bij de zoekmachine.