​'Lief! lifestyle vraagt faillissement aan'

Fashionlabel Lief! lifestyle heeft zijn personeel geïnformeerd over een faillissement. Dat bevestigen winkelmedewerkers aan RetailNews.

Ceo John van den Herik heeft zijn medewerkers woensdag op de hoogte gebracht van de situatie. Op dit moment ontkent noch bevestigt het hoofdkantoor van het kinderkleding- en lifestylemerk het faillissement. Maandag volgt volgens een woordvoerder meer informatie.

Volgens informatie vanaf de winkelvloer zijn de winkels voorlopig gewoon geopend. Een evenement in de conceptstore in Sliedrecht is daarentegen geannuleerd. Het label heeft in ons land vijf winkels en één in België.

De ambities van Lief! lifestyle reikten verder dan eigen land en onze zuiderburen. Lief! lifestyle zinde bijvoorbeeld op expansie naar Duitsland en China. Twee jaar geleden tekende het label daarnaast een distributiedeal in China en diverse licentiecontracten voor Noord- en Zuid-Amerika. “Dit najaar liggen we bij Walmart en Target", vertelde Van den Herik in de zomer van 2013 aan RetailTrends. De keten kampte destijds volgens hem met het feit dat de activiteiten sneller groeiden dan de organisatie. “Het versterken en verder professionaliseren van de organisatie heeft nu alle prioriteit."

In dat kader werd Eric van Dam in september in datzelfde jaar aangesteld als general manager. Van den Herik kon daardoor de operationele werkzaamheden delegeren. Voor de komst van Van Dam deed hij dat grotendeels nog zelf. “Qua tijd en aandacht gaat dat niet meer. Willen we onze internationale slag ook echt tot een succes maken, is dat nodig", aldus de ceo.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends