​Albert Heijn krijgt 'dementievriendelijke' supermarkt

Medewerkers van Albert Heijn in Doorn hebben recent een training over dementie gevolgd. Supermarktmanager Nico Spierenburg heeft samen met Alzheimer Nederland een plan ontwikkeld voor de eerste dementievriendelijke supermarkt.

Vijftien medewerkers hebben een intensieve training gevolgd, waarin zij signalen van mensen met alzheimer leerden herkennen en omgangstips meekregen. “We willen voorkomen dat zij in een isolement raken, omdat ze niet meer naar de supermarkt durven", aldus assistent-manager Klaas Versloot tegenover Metro.

De training is een initiatief vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Alzheimer Nederland om de gemeente dementievriendelijker te maken. De organisatie hoopt dat meer supermarktmedewerkers de cursus gaan volgen. Een vestiging van Jumbo in Groningen stuurde het personeel al op een dementiecursus. “Supermarkten zijn welkom bij ons aan te kloppen en we proberen ook zelf actief supermarkten te inspireren om het voorbeeld van de Albert Heijn in Doorn te volgen", aldus projectleider Jasper Kimenai.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!