​Lief! lifestyle vraagt surseance aan

Lief! lifestyle heeft maandag uitstel van betaling aangevraagd. De winkels in Bataviastad, Breda, Den Bosch, Roermond en Sliedrecht en de webwinkel blijven voorlopig open, zo laat de winkelketen weten.

Winkelmedewerkers vertelden vorige week al aan RetailNews dat ze geïnformeerd waren over een faillissement. “We hebben al onze hoop gevestigd op een doorstart in de nabije toekomst", aldus ceo John van den Herik. Daarover volgt volgens hem op korte termijn meer informatie.

Het huidige retailklimaat in Nederland is volgens Van den Herik debet aan de situatie. “Daarnaast hadden we te hoge overheadkosten in verband met de geplande internationale expansie." Die heeft te lang op zich laten wachten, aldus Van den Herik.

Lief! lifestyle had plannen voor winkels in Berlijn en Beijing. “Het is wachten op de juiste locatie", vertelde Van den Herik in 2013 aan RetailTrends. Daarnaast had het label destijds diverse licentiecontracten voor Noord- en Zuid-Amerika getekend. Op RetailWatching worden de levensloop en het ambities van het label belicht. “Wij doen niet aan grenzen en verbreden continu onze horizon", zei Van den Herik daarover.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends