​Lief! lifestyle verkeert in surseance

De rechtbank van Rotterdam heeft lief! lifestyle voorlopig uitstel van betaling verleend. Het label kondigde de surseanceaanvraag maandag aan.

De winkelketen met vestigingen in onder meer Breda, Den Bosch en Alkmaar verkeert vanwege 'het huidige retailklimaat' in moeilijkheden, liet ceo John van den Herik weten. Daarnaast kampt lief! lifestyle volgens hem met hoge overheadkosten in verband met de geplande internationale expansie. Lief! lifestyle wilde winkels openen in Berlijn en Beijing.

Lief! lifestyle werd in 2005 opgericht als kinderkledinglabel. Sinds 2009 werkt de formule met licentiehouders om een groter bereik te realiseren. In samenwerking met de partners breidde het productaanbod uit van kleding naar onder meer servies, autozitjes, behang en tuindecoratie. Het bestand van licentiehouders is gemêleerd. Zo verkopen retailers als Gamma, Bart Smit en Etos de producten van lief! lifestyle. Van den Herik moest bij die samenwerkingen prijsdumping en kwaliteitsverlaging van zijn producten voorkomen, vertelde hij eerder aan het Algemeen Dagblad. “Ze willen een T-shirt voor vijftien in plaats van twintig euro wegdoen, omdat ze er dan meer van verkopen. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat ze goed omgaan met het product."

Van den Herik rekent op een doorstart die op korte termijn moet plaatsvinden. De winkels en webshop blijven voorlopig geopend. Lief! lifestyle telt zestig werknemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!