​Nieuw winkelcentrum levert één nieuwe retailer op

Het vorige week geopend winkelcentrum Mosaïque in Nieuw Bergen kampt met veel leegstand. De helft van de nieuwe winkels is niet verhuurd, stelt fractievoorzitter Rolf Krijnen van de lokale partij Kern tegenover 1Limburg.

De gemeente Bergen presenteerde enige jaren terug de plannen voor een nieuw winkelhart voor Nieuw Bergen. Er is in totaal drieduizend vierkante meter winkeloppervlakte toegevoegd, zegt Krijnen. “Maar er is slechts één nieuwe winkel bijgekomen: de HEMA." Veel leegstand wordt nu gecamoufleerd door etalages met kunstwerken en een expositie van de provincie.

De fractievoorzitter spreekt van een 'dramatische situatie', omdat er in totaal vijftien miljoen euro in het project is geïnvesteerd. 3,1 miljoen euro is afkomstig van de gemeente, die hoopte de entree van het dorp te verfraaien en het aanbod van winkels te vergroten en verbreden.

Veel bestaande winkels hebben een nieuw onderkomen gekregen in Mosaïque. Zo opende Jan Linders in december al een nieuwe supermarkt als vervanger van een kleinere vestiging, die al jaren in het centrum te vinden was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!