​Fusieplannen Delhaize en Ahold veroorzaken onrust

In België is ophef ontstaan over de fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize. Zo vrezen de vakbonden voor de werkgelegenheid bij Delhaize, dat al aan het reorganiseren is.

Voorzitter van de raad van bestuur Mats Jansson ligt daarnaast onder vuur vanwege een mogelijke dubbelrol. Jansson is naast zijn functie bij Delhaize consultant van de Amerikaanse zakenbank JP Morgan, die huisadviseur van Ahold is. JP Morgen adviseert volgens Belgische media Ahold bij de fusiegesprekken. Delhaize stelt in een reactie echter dat de aanstelling van Jansson beperkt is tot de Scandinavische regio.

Delhaize hield maandag een bijeenkomst waarin de supermarktketen de vakbonden en zijn werknemers meer duidelijkheid wilde verschaffen. Dat is volgens de bonden niet gelukt. Zo kon ceo Frans Muller geen uitsluitsel geven over de vraag of een samenwerking met Ahold een fusie of een overname behelst. Dat heeft echter beduidend andere gevolgen voor de werknemers, stellen de bonden.

Ahold en Delhaize praten wederom over een megafusie, zo lieten de ketens vorige week weten. De partijen zaten in 2006 ook aan tafel voor een fusie. De onderhandelingen ketsten toen af op de kwaliteit van de fusiepartners. Delhaize wilde een fusie van gelijken, maar het grotere Ahold wilde dat niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!