​Amazon breidt Echo uit met shopfunctie

Amazons virtuele assistent Echo heeft voortaan een winkelfunctie. Hiermee kunnen gebruikers eerder gekochte artikelen op Amazon.com opnieuw aanschaffen.

Amazon lanceerde zijn virtuele assistent ongeveer een half jaar geleden. Gebruikers kunnen Echo vragen om informatie over verschillende onderwerpen en het afspelen van muziek. Daarnaast kunnen zij producten toevoegen aan digitale boodschappenlijstjes die Echo vervolgens doorstuurt naar de smartphone van de gebruiker. De laatste update geeft hen nu ook de mogelijkheid om via spraak producten te bestellen.

Echo doet dit aan de hand van de koopgeschiedenis van de gebruiker. De virtuele assistent is gekoppeld aan Amazon Prime. Dit geeft het apparaat toegang tot deze gegevens. De assistent checkt of de gebruiker het product al eerder heeft gekocht. Is dit niet het geval, dan komt Echo met een productsuggestie. Vervolgens noemt hij de prijs van het product en vraagt hij of het product besteld mag worden. Zodra de gebruiker akkoord gaat wordt de bestelling automatisch geplaatst en verwerkt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends