​McDonald's zoekt kapitaal in Europa

McDonald's maakt zich op voor haar grootste uitgifte van euro-obligaties ooit. De hamburgerketen wil maar liefst twee miljard euro aan kapitaal ophalen op de Europese markt.

De obligaties die het de fastfoodgigant uitgeeft, worden na vier, zeven en twaalf jaar terugbetaald. Experts vermoeden dat McDonald's het kapitaal dat ze ophaalt gebruikt om eigen aandelen terug te kopen. De verkoop van producten in de Verenigde Staten loopt terug en deze stap zou de winstgevendheid per aandeel moeten verbeteren.

De keten kampt de laatste jaren met tegenvallende omzetcijfers, voornamelijk in zijn thuisland. McDonald's kondigde onlangs een flinke herstructurering aan. Zo wordt het concern in vier nieuwe divisies opgedeeld en wil de keten af van een groot aantal eigen restaurants. De herstructurering moet een jaarlijkse besparing van driehonderd miljoen dollar aan administratiekosten opleveren.

De lage rente is voor meer concerns een reden om de Europese kapitaalmarkt op te gaan. Net als McDonald's wilde ook onder meer Coca-Cola profiteren van het verschil ten opzichte van de Amerikaanse markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!