​Hunkemöller breidt uit naar India

Hunkemöller gaat via een franchisepartner winkels openen in India. De eerste vestiging opent dit najaar in één van de grootste steden van het land.

De lingerieketen focust zich voor zijn winkelbestand op de grotere steden van India. De lingerieketen werkt hiervoor samen met franchisepartner Reliance Brands Limited. “De Indiase lingerie-industrie is volwassen geworden", stelt ceo Darshan Mehta van Reliance Brands Limited. Zijn concern is ook betrokken bij internationale labels als Superdry en Steve Madden.

Hunkemöller telt bijna zevenhonderd winkels in achttien landen, waaronder Rusland, Egypte en Saoedi-Arabië. Naast India opent de keten dit voorjaar zijn eerste franchisewinkel in Panama.

Investeringsmaatschappij PAI Partners wil volgens ingewijden na vier jaar Hunkemöller verkopen. De keten is sinds begin 2011 in handen van PAI Partners, dat de retailer voor 265 miljoen euro overnam van Maxeda. Het prijskaartje van Hunkemöller bedraagt waarschijnlijk vijfhonderd miljoen euro. Wat krijgt de koper daar eigenlijk voor terug?

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends