​'Karstadt-koper aast wederom op Kaufhof'

Karstadt-eigenaar René Benko praat opnieuw met Metro over een overname van warenhuisketen Kaufhof. Benkhof zou 2,9 miljard euro over hebben voor Kaufhof, weet het Duitse Handelsblatt.

Metro wil af van zijn warenhuistak om zich volledig te kunnen richten op de andere divisies, waaronder zijn elektronicaketens. Het moederconcern van Media Markt en Makro bevestigt de gesprekken over een potentiële overname. De belangstellende partijen hebben volgens Metro nog geen biedingen of strategische plannen neergelegd.

Benko is via zijn houdstermaatschappij Signa Retail sinds vorig jaar eigenaar van warenhuisketen Karstadt. Hij nam de keten voor een euro over van miljardair Nicolas Berggruen, die de Duitse keten kocht na een faillissement. Kort na de overname doken al geruchten op over een mogelijke samenvoeging van Karstadt met Kaufhof. Kaufhof heeft 137 warenhuizen, terwijl Karstadt ruim tachtig winkels telt. Door een combinatie van Karstadt en Kaufhof ontstaat volgens Duitse media een 'Warenhuis AG', een concern waarin alle traditionele warenhuizen zijn samengebracht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends