McDonald's Nederland krijgt nieuwe algemeen directeur

Manu Steijaert volgt deze zomer Jo Sempels op als algemeen directeur van McDonald's Nederland. Sempels is per 1 juli vicepresident Europe foundational markets en gaat zich richten op McDonald's' herstructurering in Europa.

Zijn opvolger Manu Steijaert was de afgelopen drie jaar vicepresident operations in Frankrijk, waar hij verantwoordelijk was voor de afdeling national operations. Steijaert leidde eveneens de operationele integratie van alle digitale initiatieven en het ontwikkelen van nieuwe service-initiatieven, zoals tafelbediening. Daarnaast droeg hij zorg voor de implementatie van het nieuwe keuken- en bestelsysteem van McDonald's.

McDonald's kampt met dalende omzetten en bezoekersaantallen. Met onder meer tafelbediening en gezondere producten in het assortiment probeert de keten dat tij te keren. Daarnaast neemt de fastfoodgigant zijn organisatie op de schop door onder meer zijn organisatie te verdelen in vier divisies. De keten wil weer een 'modern, progressief burgerbedrijf' worden, aldus ceo Steve Easterbrook. De prioriteiten liggen daarbij op operationele groei, heropleving van het merk en het creëren van financiële waarde.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends