​Delhaize houdt lippen stijf op elkaar over fusie

Delhaize weet nog niet of de fusiegesprekken met Ahold uitmonden in een transactie. “Verder hebben we daar niets over te zeggen", aldus ceo Frans Muller tijdens de aandeelhoudersvergadering die donderdag plaatsvond.

Ahold en Delhaize kondigden 12 mei aan dat ze met verkennende gesprekken bezig zijn over een mogelijke fusie. President-commissaris Mats Jansson van Delhaize kwam korte tijd daarna onder vuur te liggen vanwege mogelijke belangverstrengeling. Jansson is ook consultant van de zakenbank J.P. Morgan, de huisadviseur van Ahold. Jansson ontkende tijdens de vergadering dat er sprake is van een belangenconflict. “Niettemin, gezien de preliminaire gesprekken tussen Ahold en Delhaize en om in de toekomst de schijn van belangenverstrengeling te vermijden, heb ik besloten mijn adviseursrol bij J.P. Morgan tijdelijk op te schorten."

De aandeelhouders stemden daarnaast met 54 procent tegen een voorstel voor loonsverhoging voor de Delhaize-top. Dat heeft te maken met het feit dat klanten de supermarktketen vorig jaar de rug toekeerden door een te hoog prijsniveau en slechte winkelbevoorrading als gevolg van stakingen. “Laat ze die eerst maar eens terugwinnen", aldus een aanwezige tegen De Financiële Telegraaf.

Dat proces is gaande, zegt Muller. “We zijn bezig het merk Delhaize en het winkelverkeer weer op te bouwen. Het marktaandeel komt terug."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends