​Inditex brengt nog twee formules naar Nederland

Het Spaanse modeconcern Inditex gaat winkels van Stradivarius en Oysho openen in Nederland. Beide formules worden in Amsterdam geïntroduceerd, zegt vastgoedmanager Roel Schulte tegen Het Parool.

Inditex is in ons land al actief met de formules Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti en Bershka. Voor Stradivarius is volgens Schulte inmiddels 'een groot pand in een drukke straat' gevonden, terwijl voor Oysho nog naar een pand wordt gezocht.

Het modeconcern hield het in Amsterdam lange tijd bij winkels van Zara, omdat er voor andere formules te weinig grote panden in de binnenstad beschikbaar waren. Dat is volgens de vastgoedmanager aan het veranderen, doordat kleine panden worden samengevoegd of kantoorpanden plaatsmaken voor winkelruimte.

Afgelopen donderdag opende Inditex nog een tweede vlaggenschip van Zara in onze hoofdstad, na een zoektocht van veertien jaar. Voor de opening werden meerdere kleine winkelpanden samengevoegd tot een warenhuis van drie verdiepingen.

Inditex beschikt momenteel over bijna zestig winkels in ons land. Na de opening van Stradivarius en Oysho is het concern alleen nog niet met dochterformule Uterqüe in Nederland actief.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends