​Amazon biedt gratis sameday-delivery in VS

Leden van Amazon Prime kunnen hun bestellingen in veertien Amerikaanse regio's gratis op dezelfde dag laten bezorgen. De sameday-delivery geldt alleen voor bestellingen boven de 35 dollar (32 euro).

Amerikaanse consumenten kunnen bij een select aantal producten het 'Prime FREE Same-Day' logo vinden. Wie zo'n product rond het middag uur bestelt, kan het tegen negen uur 's avonds thuis verwachten. Een product dat later op de dag is besteld, wordt de dag erna geleverd.

Orders onder de 35 dollar kunnen tegen een vergoeding van ongeveer zes dollar op de dag van bestelling worden bezorgd. Consumenten die geen lid van Amazon Prime zijn, betalen hiervoor ongeveer tien dollar.

Amazon wil wereldwijd alle aankopen op dezelfde dag bezorgen bij de besteller. “Onze visie op de lange termijn is dat klanten producten op dezelfde dag kunnen bestellen en ontvangen, overal ter wereld", aldus de e-commercegigant onlangs in een vacaturetekst. Amazon zou daarnaast onderzoeken of sameday-delivery mogelijk is voor artikelen die derden op het e-commerceplatform aanbieden.

RetailTrends