​Douglas maakt rentree op de beurs

Parfumerieketen Douglas wil nog voor de zomer naar de beurs. Dat heeft het Duitse concern vrijdag bekendgemaakt. Naar verwachting levert de beursgang zo'n één miljard euro op.

De waarde van de keten wordt geschat tussen twee en drie miljoen euro. Het concern wil het geld dat wordt opgehaald aanwenden voor verdere groei. Deutsche Bank en de Amerikaanse zakenbanken JP Morgan, Goldman Sachs zullen de beursgang begeleiden.

Douglas heeft in Nederland ongeveer 110 winkels en bijna tweeduizend medewerkers. De holding als geheel bestaat uit heeft zo'n achttienhonderd winkels in negentien landen. Tachtig procent van de holding is in handen van private-equityconcern Advent International. Oprichtersfamilie Kreke bezit twintig procent.

Advent wil volgens ingewijden veertig tot zestig procent van zijn aandelen verkopen. De familie Kreke zegt ook na de beursgang betrokken te willen blijven bij het concern. In welke hoedanigheid is nog onduidelijk. In 2012 haalden Advent en de familie Kreke het concern van de beurs en werd de focus gelegd op de parfumerietak. Onder meer de juweliersactiviteiten werden toen van de hand gedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!