​Beursgang Douglas van de baan na overname

Parfumerieketen Douglas wordt overgenomen door investeringsmaatschappij CVC Capital partners. Het overnamebedrag wordt niet officieel bekendgemaakt, maar ligt volgens ingewijden rond de 2,8 miljard euro.

Douglas kondigde vrijdag nog een rentree op de beurs aan. Die beursgang is met de overname van de baan. Het Britse CVC Capital Partners neemt de parfumerieketen over van private-equityconcern Advent International dat tachtig procent van de aandelen bezit. Oprichtersfamilie Kreke heeft twintig procent in handen. De familie investeert wederom in de parfumerieketen en ceo Henning Kreke blijft het concern onder de nieuwe eigenaar leiden.

CVC Capital kan Douglas met zijn kapitaal en kennis van de markt verder laten groeien, aldus Kreke. CVC nam eerder een meerderheidsbelang in de Deense beautyketen Matas. CVC ziet naar eigen zeggen mogelijkheden om met Douglas via acquisities of andere investeringen uit te breiden naar onder meer Azië.

Douglas beschikt in ons land ongeveer 110 winkels en bijna tweeduizend medewerkers. De holding als geheel bestaat uit zo'n achttienhonderd winkels in negentien landen. De keten boekte vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends