​Beter Bed denkt aan leasemodel

Beter Bed overweegt in navolging van het nieuwe Bedgarant het leasen van bedden. Dat heeft financieel directeur Bart Koops laten weten.

De winkelketen keek naar eigen zeggen al eerder naar de mogelijkheden. “De markt was er nog niet rijp voor", aldus Koops. Mogelijk ligt dat nu anders. "We onderzoeken voortdurend allerlei businessmodellen voor onze verschillende regionale markten en zullen hier ook zeker weer naar kijken."

De aankondiging volgt nadat de nieuwe speler Bedgarant woensdag zijn leasemodel bekendmaakte. Zowel consumenten als ondernemers kunnen via een contract voor vijf of zeven jaar vanaf 1,30 euro per nacht een bed huren. Na afloop van de contractperiode kan de klant het bed aanschaffen. Bedgarant neemt ook onder meer het onderhoud en de plaatsing voor zijn rekening.

De nieuwe speler komt voort uit een samenwerking van leasemaatschappij Elbuco en NicheCommerce. Laatstgenoemde is ook betrokken bij online spelers als boxsprings.nl en hoofdkussens.nl. Elbuco en NicheCommerce willen hun assortiment in de toekomst eveneens aanbieden bij een netwerk van online en fysieke beddenwinkels.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends