​De Kalvertoren wordt een winkelpassage

Kroonenberg Groep gaat de Kalvertoren herontwikkelen om het winkelgebied weer aantrekkelijk te maken voor bezoekers en huurders. Dat zegt architect Pi de Bruijn tegenover Vastgoedjournaal. “De herontwikkeling maakt van een winkelcentrum een winkelpassage."

De Kalvertoren is sinds eind vorig jaar in handen van de Kroonenberg Groep en huisvest onder meer winkels van H&M, HEMA en Douglas. De nieuwe eigenaar gaat onder meer de entrees aanpassen, zodat deze duidelijker in het straatbeeld passen. Daarnaast worden de roltrappen naar boven verwijderd, zodat de bovenste verdieping alleen nog via de winkels op de begane grond bereikbaar is.

De plannen moeten eind 2016 zijn uitgevoerd. Passanten lopen dan alleen nog maar over de begane grond, zegt De Bruijn. “Een deel van de winkels wordt dubbel zo hoog." Het gebouw wordt volgens hem 'oneindig veel mooier', onder meer door een nieuwe natuurstenen vloer. “Het geheel wordt transparanter en krijgt een prominentere plek in het straatbeeld."

Inmiddels hebben retailers als Men at Work en Meyer & Meyer er tijdelijk hun deuren geopend, zodat alle leegstaande winkelunits zijn verhuurd. De Kalvertoren blijft tijdens de verbouwing gewoon geopend.

Reacties