​AH-franchisers willen naar België

Minstens tien Albert Heijn-franchisenemers willen een supermarkt openen bij onze zuiderburen. Dat meldt Distrifood op basis van meerdere bronnen. De eerste Nederlandse franchisevestiging in België laat volgens hen niet lang meer op zich wachten.

België geldt volgens het vakblad als een aantrekkelijk vestigingsgebied vanwege het succes van Albert Heijn en de verzadiging van de Nederlandse markt. Daarnaast springen de ondernemers in op de mogelijke fusie tussen moederconcern Ahold en Delhaize, die de stap naar onze zuiderburen zou vergemakkelijken.

De ondernemers kijken net als in ons land concreet naar locaties in België, stellen belangenbehartigers. “Een mogelijke weg is het kopen van een pand om dat vervolgens aan te bieden aan Ahold." De andere mogelijkheid is via Delhaize, dat ook met zelfstandige ondernemers werkt.

Albert Heijn wilden voorheen niet praten met ondernemers over een sprong naar België, stelt directeur Ton Croiset van Uchelen van het bestuursbureau van de franchisenemers. Daar is de supermarktketen volgens hem inmiddels van afgestapt. “Er vinden nu wel gesprekken plaats en dat doe je toch alleen als je mogelijkheden ziet om er met elkaar uit te komen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!